Προμηθείς και όχι Επιμηθείς

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

Προμηθέας

Αποτελεί ήδη κοινό «μυστικό» ότι το κουρελόχαρτο των Πρεσπών είναι διάτρητο νομικά, αλλά επί πλέον, με τις συνεχιζόμενες ενέργειες και δηλώσεις της σκοπιανής κυβέρνησης, είναι ιδιαίτερα ευπρόσβλητο σε μια διαδικασία ακύρωσής του, όπως αποδεικνύουν με τα κείμενά τους έγκυροι νομικοί, ακαδημαϊκοί, αναλυτές και πολιτικοί. Βεβαίως, κάτι τέτοιο απαιτεί πολιτική βούληση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να τεθεί επισήμως το ζήτημα και να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Δυστυχώς, η νέα κυβέρνηση, αφού υπέκλεψε τις ψήφους των πολιτών με προεκλογικές τοποθετήσεις και διαβεβαιώσεις στελεχών της, οι οποίοι είχαν ενδυθεί τον μανδύα των «ασυμβίβαστων μακεδονομάχων», έθεσε το θέμα στα «αζήτητα» και μάλιστα υπήρξαν απαράδεκτες δηλώσεις στελεχών της (Γεωργιάδης, Βορίδης) που υποστήριξαν ότι τυχόν ακύρωση θα είναι εξαιρετικά επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα, χωρίς βέβαια να εξηγήσουν ποια θα είναι η ζημιά!   

Δυστυχώς, προβλέποντας αυτές τις εξελίξεις και παρ’ όλο που είχαμε προειδοποιήσει (βλ. σχετικό άρθρο στις 2/2/2018 στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ εδώ: https://eleftheripatrida.gr/arthrografia/365-meta-tis-prespes-didagmata-kai-nea-kathikonta ) δεν εισακουστήκαμε.

Όπως είχαμε αναφέρει:

Πάρα πολλοί ρωτούν: Και τώρα τι γίνεται; Τι πρέπει να κάνουμε; Μπορούν να ανατραπούν τα όσα υπογράφηκαν;

Θεωρούμε ότι πριν απαντηθούν τα παραπάνω φλέγοντα ερωτήματα, οφείλουμε να κάνουμε κάποιες διαπιστώσεις και να εξαγάγουμε ορισμένα συμπεράσματα από όσα διαδραματίσθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και την στάση των πολιτικών όλων των κομμάτων στο εθνικό αυτό ζήτημα, που θα βοηθήσουν πιστεύω να γίνει κατανοητό το πώς καταλήξαμε να υποστούμε μια οδυνηρή εθνική ήττα και ταπείνωση.

  1. Ο ηθικός εκμαυλισμός και οι νοοτροπίες του «βολέματος», της «αρπαχτής» και του «ωχαδερφισμού» που καλλιεργήθηκαν εδώ και δεκαετίες, μετέτρεψαν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού σε έναν οχλοπολτό χωρίς αντιστάσεις και ηθικές αξίες, όπου οι πάντες και τα πάντα εξαγοράζονται.
  2. Δεν υπάρχουν πλέον πατριωτικές ηγεσίες στον πνευματικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό χώρο που να ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον αυτής χώρας
  3. ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα από το 1950 μέχρι σήμερα έχουν τρομακτικές ευθύνες για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους που μας οδήγησαν στα σημερινά αποτελέσματα, με αποκορύφωμα βεβαίως την τωρινή κυβέρνηση των σκοπιανολάγνων «γιες μεν».
  4. Η ΝΔ των φιλελέφτ ευρωλάγνων Μπακογιάννη, Δένδια, Κουμουτσάκου και δήθεν πατριωτών τύπου Βορίδη και Γεωργιάδη ΔΕΝ πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ασχοληθεί σοβαρά με την ακύρωση της συμφωνίας, εάν και όταν γίνει κυβέρνηση, έχοντας εδώ και χρόνια επίσημη θέση υπέρ της σύνθετης ονομασίας.Εξ άλλου, όπως έγραψε πρόσφατα (30/1/2019) σε άρθρο του έγκυρος δημοσιογράφος (από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει): “Η αντιπολίτευση, που δεν έχει λόγο να κάνει το παγόνι μαζί με την κυβέρνηση κι ούτε έχει πενηντάρικα να μοιράσει, τι θα κάνει; Ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει. Μόνο ο (Αμερικανός) πρεσβευτής Πάιατ είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει ότι αισθάνεται ήσυχος διότι η αντιπολίτευση «θα προχωρήσει παρακάτω». Κάτι σαν «παιδιά, η παράσταση έληξε. Διαλυθείτε ήσυχα!»”.

Στο ίδιο άρθρο μάλιστα τονίζαμε τα εξής:

«…Είναι πλέον πασίδηλο το γεγονός ότι οι ανέξοδες κραυγές και οι εύκολοι αγώνες μέσα από τα πληκτρολόγια και από τους καναπέδες, που όπως αποδείχτηκε ήσαν εντελώς αναποτελεσματικοί, ανήκουν στο παρελθόν και σε εκείνους που τους αξιοποίησαν για αυτοπροβολή και δημοσιότητα. Απαιτείται πια τρέξιμο, συμμετοχή, αγωνιστική παρουσία, οργάνωση και συντεταγμένες δράσεις και όχι καπετανάτα και πρωτοβουλίες από κάποιους θερμοκέφαλους που νομίζουν, καλοπροαίρετα ή όχι, ότι με αποφάσεις της στιγμής και «γιουρούσια» θα προκύψει κάτι ουσιαστικό. Προτάσεις για ψηφοφορίες στο fb, για συλλογές υπογραφών για δημοψήφισμα, για διαλέξεις και αναλύσεις, για πρόχειρα οργανωμένες μαζώξεις και τα παρόμοια, θα θεωρούνται φτηνές δικαιολογίες λιποταξίας από τον αγώνα, που από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι οργανωμένος και θα πρέπει να έχει μια και μοναδική κατεύθυνση: ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και συστράτευση.

Και τούτο διότι μόνον μέσω της πολιτικής στις συγκεκριμένες συνθήκες μπορούν να παραχθούν ουσιαστικά αποτελέσματα. Ένας λόγος παραπάνω όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια Κυβέρνηση ατόμων με σταλινικές καταβολές και νοοτροπίες, που δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την λαϊκή βούληση. Το διαπιστώσαμε ξεκάθαρα το προηγούμενο διάστημα πόσο επηρεάστηκαν από τις εκατοντάδες χιλιάδες του λαού που συμμετείχε στα συλλαλητήρια, από τις συνεχείς δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι το 70-80% των Ελλήνων ήσαν εναντίον της παράδοσης του ονόματος στα Σκόπια. Όχι μόνον δεν «ίδρωσε το αυτί τους», αλλά προχώρησαν στην κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών…».

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ στα τρία περίπου χρόνια της ύπαρξής της αντιτάχθηκε και πολέμησε με κάθε νόμιμο μέσον και σε κάθε περίπτωση την επονείδιστη αυτή «Συμφωνία» συμμετέχοντας και στηρίζοντας με όλα τα στελέχη και τα μέλη της τα συλλαλητήρια, τις εκδηλώσεις και κάθε ενέργεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Αποδείχθηκε όμως (εκ του αποτελέσματος) ότι αυτές οι πρωτοβουλίες όχι μόνον δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τις Πρέσπες, αλλά η επανάληψή τους δεν έχει πλέον νόημα, ιδίως όταν πρωτοστατούν άτομα που, όπως επίσης αποδείχθηκε, αποσκοπούν στην εκμετάλλευση των πατριωτικών αισθημάτων των απλών και ανιδιοτελών πολιτών με στόχο την αυτοπροβολή τους.

Με μεγάλη περίσκεψη και επιφυλακτικότητα λοιπόν αντιμετωπίσαμε την πρωτοβουλία κάποιων, που δεν εκπροσωπούν τίποτε παραπάνω από τον εαυτό τους και την παρέα τους, που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις κλπ (χωρίς μάλιστα προηγούμενες συνεννοήσεις και κυρίως με αμφιλεγόμενη νομιμοποίηση).

Η υπόθεση γίνεται διπλά ύποπτη διότι επί πλέον προβάλλονται συνθήματα και τοποθετήσεις του τύπου «όχι στα κόμματα» που είναι άγνωστο σε τι αποσκοπούν. Η βάση του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι η ελεύθερη συμμετοχή κομμάτων στις πολιτικές διεργασίες, που έχουν τον πρώτο λόγο και όχι κάποιες περίεργες οργανώσεις, σωματεία ή ομάδες ατόμων. Επομένως τα συγκεκριμένα συνθήματα περί «ακομμάτιστων» πρωτοβουλιών, λαμβάνουν άλλες διαστάσεις.

Μετά τα παραπάνω η θέση μας είναι απλή και ξεκάθαρη:

Εάν το ζητούμενο είναι να υπενθυμίσουμε στους Συνέλληνες ότι η χαίνουσα πληγή του Σκοπιανού προβλήματος απαιτεί πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις για να κλείσει, αυτές οφείλουν να πραγματοποιηθούν με την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των κομμάτων και όχι βέβαια με τον αποκλεισμό τους, ο οποίος ανοίγει την όρεξη σε προβληματικά άτομα και θερμοκέφαλους που κινούνται στον χώρο της γραφικότητας και του περιθωρίου ή είναι ενεργούμενα συγκεκριμένων κέντρων που επιδιώκουν ύποπτες μεθοδεύσεις.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ επεξεργάζεται ήδη μια σειρά πρωτοβουλιών της επιτροπής έγκριτων Νομικών που διαθέτει (σε συνεργασία με άλλους αξιόλογους Νομικούς), η σημαντικότερη από τις οποίες είναι η σύνταξη ενός κειμένου με τα επιχειρήματα εναντίον της «Συμφωνίας», που θα είναι έτοιμο προς κατάθεση εκεί όπου θα αποφασισθεί, εκτός και εντός Ελλάδος.

Παράλληλα θα ζητηθεί και η τοποθέτηση των κομμάτων (κυρίως των κοινοβουλευτικών) στο ερώτημα: Τι σκοπεύουν να κάνουν με το «κουρελόχαρτο» και τι πρωτοβουλίες πρόκειται να αναλάβουν, ώστε να υπάρχουν ξεκάθαρες και σαφείς τοποθετήσεις και όχι αοριστολογίες.

Όλα τα υπόλοιπα θεωρούμε ότι είναι εκ του πονηρού. Δεν χρειαζόμαστε άλλους αυτόκλητους και πολυπράγμονες σωτήρες. Αρκετή σύγχυση έχουν προκαλέσει και είναι υπόλογοι για πολλά.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+