Η κλιματική παραπληροφόρηση

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

77160269 2943434062404569 2758642968641404928 n

 

Σημαντικό άρθρο από μια απροσδόκητη κατεύθυνση, έναν παλιό πολιτικό με φιλελεύθερες αντιλήψεις, αλλά συχνά με εξαιρετικές τοποθετήσεις, όπως αυτή:

Η κλιματική παραπληροφόρηση
Το νεαρό κορίτσι από τη Σουηδία εκφράζεται με μια βιτριολική επιθετικότητα εναντίον όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις της. Το κύριο επιχείρημά της, κατά εκείνων που δεν ακολουθούν τις επιταγές της για να «σωθεί ο πλανήτης», είναι πως η επιστήμη για δεκαετίες έχει παρουσιάσει την αλήθεια, αποδεικνύοντας τους ισχυρισμούς της.
Είναι όμως έτσι; Πολλοί επιστήμονες διαφωνούν πλέον κάθετα με τις κινδυνολογικές ανακοινώσεις της Διακυβερνητικής Ομάδας για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (IPCC). Τα λόγια του γερμανού μετεωρολόγου και φυσικού Klaus – Eckert Puls, που μελέτησε τα στοιχεία της Ομάδας, είναι χαρακτηριστικά: «Πριν από δέκα χρόνια απλά παπαγάλιζα όσα το IΡCC μας έλεγε. Μέχρι που άρχισα να ελέγχω τα στοιχεία και τα data. Αρχικά ξεκίνησα με κάποιες αμφιβολίες. Μετά, εξοργίστηκα. Γιατί ανακάλυψα πως όσα το IPCC και τα μίντια μας έλεγαν ήσαν απλές ανοησίες. Που δεν υποστηρίζονταν από επιστημονικά δεδομένα και μετρήσεις. Μέχρι σήμερα ακόμη ντρέπομαι που ως επιστήμονας παρουσίαζα την επιστήμη που παρήγαγαν δίχως να την ελέγξω και να τη μετρήσω». Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΥΠΗΡΞΕ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.
Σημαντικά σημεία της αδύναμης επιστημονικής επιχειρηματολογίας για τα ανθρωπογενή αίτια (CO2) της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της επικίνδυνης κλιματικής αλλαγής είναι και τα ακόλουθα:
Το λιώσιμο των πάγων στην Ανταρκτική, στο οποίο γίνονται τόσες αναφορές, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Περίπου 10 εκατ. χλμ2 πάγου λιώνουν κάθε καλοκαίρι σε περίπου 145 ημέρες. Αυτό αποτελεί έναν ρυθμό απώλειας πάγου 68.965 χλμ2 την ημέρα! Αυτό, επαναλαμβάνω, είναι ένα φυσιολογικό ετήσιο φαινόμενο.
Το γεγονός επίσης πως παρατηρούμε τελευταία τις θερμότερες μετρήσεις που έχουν καταγραφεί είναι εντελώς παραπειστικό. Διότι οι καταγραφές αφορούν τα τελευταία 120 χρόνια και καλύπτουν περίπου το 25% της επιφάνειας της Γης. Η Γη έχει ζωή 4,54 δισ. χρόνια. Αρα, ο μετρήσιμος χρόνος είναι ασήμαντος. Και οι προβολές στο μέλλον εξωπραγματικές. Μοιάζουν με κάποιον 18άρη που έκπληκτος διαπιστώνει πως το ύψος του αυξάνεται θεαματικά τα τελευταία 6 χρόνια. Και περιμένει η ίδια αύξηση να συνεχίζεται συνεχώς στο μέλλον! Από το 1998 η θερμοκρασία παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα. Ενώ οι εκπομπές CO2 συνεχίζουν να αυξάνονται. Oπως και η τρύπα του Οζοντος μικραίνει!! (joint release by NASA and NOAA https://cnn.it/33QLRKY). Εκτιμάται πως προσεγγίζουμε σε μια νέα εποχή παγετώνων. Ιδίως στο Βόρειο Ημισφαίριο. Κρίσιμη περίοδος τα χρόνια 2060-3000, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Tα πορίσματα έτσι ανατρέπονται. Γι’ αυτό κι εγκαταλείφθηκαν οι φωνές για την «υπερθέρμανση». Κι άρχισαν οι «ανησυχίες» περί κλιματικής αλλαγής.Οι αντιφάσεις και οι αποσιωπήσεις για το κλίμα δεν έχουν τέλος. Πιο σοβαρή απάτη ο διαδεδομένος ισχυρισμός πως 97% των επιστημονικών μελετών υποστηρίζουν τις ίδιες ανησυχίες. Προσεκτική μελέτη όλων των άρθρων και αναφορών (abstracts) απέδειξε πως μόνο το 0,3% (!!) συμφωνούσαν με αυτές τις απόψεις (Tim Ball, «Human Caused Global Warming», 2016, σελ. 14).Οι υστερικές φωνές των φανατικών δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Το ενδιαφέρον για καθαρό περιβάλλον κι ο βαθύς σκεπτικισμός για τις υστερίες περί καταστρεπτικού ανθρώπινου παράγοντα είναι η πραγματικά συνετή ανταπόκριση.

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

 

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+