Ο κορωνοϊός ως προπέτασμα για κομπίνες και αρπαχτές;

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

20200430 κορωνοϊός και αρπαχτές

του Δημήτρη Ε. Ευαγγελίδη

Εδώ και καιρό η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ έχει καταγγείλει «τρανταχτά» φαινόμενα διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών που επωφελούμενα των εκτάκτων συνθηκών λαμβάνουν ύποπτες αποφάσεις με οικονομικές ή εθνικά επιζήμιες προεκτάσεις, οι οποίες αναδίδουν έντονη οσμή σκανδάλων (πολυόροφο ξενοδοχείο στην Ακρόπολη, σκάνδαλο με τα Κ.Ε.Κ. για την «επιμόρφωση» επιστημόνων, απόσυρση της αναστολής αιτήσεων ασύλου από λαθροεισβολείς και μια σειρά ακόμη περιπτώσεων κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος).

Σήμερα αποκαλύφθηκε ακόμη μία περίπτωση με εμπλεκόμενο τον πρώην πασόκο, «ποταμίσιο», παρά λίγο συριζαίο και νυν νεοδημοκράτη Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Έτσι, σε ΠΝΠ (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου), που εκδίδονται αφειδώς λόγω κορωνοϊού, «παρεισέφρησε» μια διάταξη η οποία αναθέτει σε ιδιωτική εταιρεία υπό την επωνυμία Marketing Greece το σύνολο της διαφημιστικής καμπάνιας της χώρας – δουλειά που κατά το παρελθόν ήταν της αρμοδιότητος του ΕΟΤ, αλλά και περιφερειών, δήμων κ.λπ. για την προώθηση των τουριστικών προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο 69 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 6ης Απριλίου 2020 ανατίθεται στην εταιρεία Marketing Greece, η οποία ανήκει στον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ, ουσιαστικά οι μεγαλοξενοδόχοι), το σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης της χώρας. Σημειώνουμε ότι, εντελώς συμπτωματικά, πρόεδρος της Marketing Greece είναι η κυρία Ιωάννα Δρέττα, σύζυγος του προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Γιάννη Ρέτσου.

Υπενθυμίζουμε ότι στον χώρο του τουρισμού, πλην του ΣΕΤΕ, υπάρχει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, το οποίο αριθμεί περί τα 9.000 μέλη, όσοι περίπου και οι ιδιοκτήτες ή οι διαχειριστές ξενοδοχειακών μονάδων κάθε μορφής, αλλά και καταλυμάτων, στη χώρα, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το θέμα και ειδικότερα για την ανάθεση στην εταιρεία Marketing Greece του συνόλου της διαφημιστικής δαπάνης της χώρας! Λογικό να ζητούν εξηγήσεις. Και εκτός από εξηγήσεις, ζητούν και να ανακληθεί η απόφαση, υποστηρίζοντας ότι όλο αυτό είναι «ύποπτο» και θα εξυπηρετήσει μόνο τους μεγαλοξενοδόχους της χώρας – τα περίπου 400 μέλη του ΣΕΤΕ.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

 

Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Γεν. Γραμματέας της Διοικ. Επιτροπής

ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+