Η τέταρτη ιστορικά επίσκεψη προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Αρθρογραφία

OmiliaObamaΜετά από δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια, με την Ελλάδα πλέον παραδομένη στο έλεος των μνημονίων και των δανειστών της, έρχεται η τέταρτη ιστορικά επίσκεψη προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα του κου Μπαράκ Ομπάμα,

του πρώτου Αφρο-αμερικανού προέδρου στα χρονικά της Αμερικής και μάλιστα ως απερχομένου της προεδρίας λόγω του προσφάτως νεο-εκλεγέντος κου Ντόναλντ Τράμπ.

Σύντομη Ιστορική Αναδρομή.

Η πρώτη επίσκεψη προέδρου των ΗΠΑ από τον Φράνκλιν Ρούσβελτ το 1959 ήταν μάλλον εθιμοτυπική με έμφαση στον τότε «ψυχρό πόλεμο» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ.

Οι επόμενες δύο το 1990 από τον Γ. Μπούς και το 1999 από τον Μ. Κλίντον επικεντρώθηκαν στις σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας και συνδυάστηκαν με επίσκεψή τους στη συνέχεια και στην Τουρκία - αλλά δεν υπήρξαν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Ο μεν κος Κλίντον λόγω τον τότε πρόσφατων βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στην Σερβία (η οποία αρνήθηκε να υπογράψει την συμφωνία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου). Ο δε Κος Μπούς χαρακτηρίζοντας ατυχώς την τότε εισβολή τού Ιράκ στο Κουβέιτ (στην οποία το ΝΑΤΟ επενέβη - πόλεμος του Γκόλφ) ως διαφορετικής σε υπόσταση από αυτήν της Τουρκίας στην Κύπρο (όπου το ΝΑΤΟ δεν επενέβη παραδίδοντας την μαρτυρική Κύπρο στο αίμα και την διχοτόμηση), κάτι που εξόργισε τότε τον Ελληνικό λαό.

Αναμένει κατ’ επέκταση κανείς σε μία αγωνία, γιατί τώρα η 4η επίσκεψη και με ποιο σκοπό;

Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ θα ήθελε να συγχαρεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κο Μπαράκ Ομπάμα, για την πραγματικά άψογη παρουσία του. Η ευγένεια και ο σεβασμός του προς την Ελλάδα, τις παραδόσεις της και την διαχρονική αξία της προσφοράς της από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα στην Δημοκρατία και τον πολιτισμό είναι παραδειγματική ενός αρχηγού κράτους, ενός ηγέτη.

Χαρισματικός ομιλητής, έδωσε μαθήματα διπλωματίας, παρουσίας, επικοινωνίας, γλώσσας του σώματος, κύρους.  Βέβαια, εκπαιδεύθηκε από τους «καλύτερους» - αλλά πρέπει και να «το’χεις» !  Δυστυχώς εν αντιθέσει με την θλιβερότατη εικόνα της ελληνικής ηγεσίας η οποία δεν μπορούσε μα σταθεί δίπλα στον κο Ομπάμα ούτε σαν ομάδα τρίτης ερασιτεχνικής κατηγορίας που έδειχνε ή να έχει σύμπλεγμα κατωτερότητας, ή απλά να αρέσκεται στο ότι βρίσκεται δίπλα σε έναν πλανητάρχη.

Καλά «διαβασμένος» αναφέρθηκε στο «φιλότιμο» του Έλληνα (δεν υπάρχει τέτοια λέξη σε άλλη γλώσσα) και την παραδειγματική φιλοξενία που τον ξεχωρίζει από όλους τους λαούς.

Αναφέρθηκε – έμμεσα – και στον Παλαιών Πατρών Γερμανό που ενέπνευσε παγκοσμίως με το να σηκώσει το λάβαρο της Επανάστασης του ’21 και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας στα Ελληνικά «Ζήτω η Ελλάς»! Μπράβο του!

Η ουσία του μηνύματος.

  • Η κεντρική ιδέα της ομιλίας του υπήρξε ότι η παγκοσμιοποίηση και η παγκοσμιοποιημένη οικονομία είναι εξελικτικά ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η μοντέρνα δημοκρατία που μέσω της ανταγωνιστικότητας και της υψηλής τεχνολογίας θα φέρει ότι καλύτερο στην νέα γενιά και το μέλλον των λαών. Η λέξη «παγκοσμιοποίηση» αναφέρθηκε περί τις 20 φορές στην ομιλία του κου Ομπάμα.  Όμως αυτή ακριβώς η παγκοσμιοποίηση έφερε τους λαούς (και την Ελλάδα) εκτός παραγωγής, αυτή είναι που έφερε την Ελλάδα υπόλογη σε «εταίρους» που αποφασίζουν για την τύχη της πολύ μακρυά από την χώρα του Πλάτωνα, του Περικλή και του Αριστοτέλη.
  • Ακόμα, τα «δικαιώματα» των λαών και η καθόλα θεμιτή «ίση» μεταχείριση των πολιτών αφήνει αιχμές στήριξης της ομοφυλοφιλίας αφού είπε χαρακτηριστικά ότι «όλοι πλέον οι Αμερικανοί έχουν τώρα την ελευθερία να παντρευτούν το «πρόσωπο» που αγαπούν- all Americans now have the freedom to marry the person they love». (εκτός και αν αναφερόταν σε άλλο-φυλετικούς γάμους).
  • Συνεχάρει την Ελλάδα για την παραδειγματική ανθρωπιά που έδειξε στους (λαθρο-) μετανάστες,(το «λαθρο» δικό μας). Τελικώς όμως η ουσία είναι ότι «ευλογεί» εμμέσως α) την συστηματική προώθηση παρανόμων μεταναστών από την Τουρκία οι οποίοι στην πλειονότητα δεν προέρχονται από χώρα σε εμπόλεμο κατάσταση (όπως π.χ. της Συρίας) και β) την απαράδεκτη συνθήκη «Δουβλίνο Ι & ΙΙ» καθώς και τον ανεπαίσχυντο νόμο περί ιθαγένειας. Το γένος μας κινδυνεύει να χαθεί αν αυτή η ανεξέλεγκτη εισροή συνεχιστεί και μετά δεν θα υπάρχει Ελλάδα για να την επισκεφτεί κανείς!

Επίλογος.

Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα συνδυάστηκε με την αμέσως μετά επίσκεψή του στη Γερμανία, (κατ’ αναλογίαν οι Κλίντον και Μπούς στην Τουρκία) όπου αποκάλεσε την Γερμανίδα καγκελάριο Άντζελα Μέρκελ ως «πιθανότατα .. την πιο κοντινή του συνεργάτιδα διεθνώς τα τελευταία 8 χρόνια»!

Καταλαβαίνουμε ότι εξασκεί διπλωματία και μάλιστα με αμέριστο επαγγελματισμό, όμως το τελευταίο αυτό σχόλιό του μας ξενερώνει – η μάλλον καλύτερα μας επιβεβαιώνει την εμμονή της πολιτικής του για μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία από την οποία όμως η Ελλάδα έχει μόνον να χάσει. Η Άντζελα Μέρκελ και το επιτελείο της μαζί με το ΔΝΤ υπήρξε ως γνωστόν πρωτεργάτης της Ελληνικής καταστροφής.

Μήπως απολογιστικά, το μόνο και ένα μήνυμα της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, υπήρξε ένα ωραιοποιημένο «σκάσε και κολύμπα»;

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+