Το μήνυμά μας

Ενεργό . Καταχωρήθηκε στο Ελεύθερη Πατρίδα

Το μήνυμά μας στους νέους Έλληνες

Νέες και νέοι,

Τα παρηκμασμένα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας προσπαθούν μάταια να αντιμετωπίσουν την πολύπλευρη σύγχρονη κρίση με τη «μουχλιασμένη» σκέψη των περασμένων δεκαετιών, εξακολουθώντας να περιορίζουν τους νέους σε ρόλο προπαγανδιστικού εργαλείου στις ανόητες ιδεοληπτικές και κομματικές τους σκοπιμότητες. Η σημερινή νεολαία προορίζεται για άβουλη συνιστώσα των καταστροφικών κομματικών στρατών, για εξώθηση στην πολιτική αποχή, ή για μεταναστεύον εργατικό δυναμικό σε μία παρακμιακή «Δύση». Σε δεύτερο επίπεδο, επιχειρείται να υιοθετηθεί από τους σημερινούς νέους η ιδεοληπτική σκέψη των σύγχρονων αποτυχημένων οικονομικών συστημάτων του «γκλομπαλισμού», με ένα επικοινωνιακό βομβαρδισμό «πολιτικής ορθότητας» και αποδοχής τερατωδών καινοφανών προτύπων που δημιουργούν τις σύγχρονες «πολυπολιτισμικές», υλιστικές και καταθλιπτικές κοινωνίες.

Η ιστορική πραγματικότητα όμως, αποδεικνύει πως τα φθίνοντα Έθνη γερνούν πρώτα στη νοοτροπία κι έπειτα στην ηλικιακή σύνθεση. Διενεργείται μπροστά στα μάτια μας ένας πραγματικός «πόλεμος γενεών» και ουδείς από τα καθεστωτικά κομματικά φερέφωνα, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα πολυπληθή «πατριωτικά κινήματα» που ξεφύτρωσαν τα τελευταία χρόνια απασχολείται με αυτόν. Πρόσωπα και νοοτροπίες γαλουχημένα στις πρακτικές που δημιούργησαν την σύγχρονη κρίση αποκλείουν από τους μονολόγους και τους δήθεν διαλόγους που διοργανώνουν τους νέους, εκτός εκείνων που έχουν υποταγεί πλήρως στα δικά τους πλέγματα συμφερόντων και ματαιοδοξιών. Το συγκεκαλυμμένο μήνυμα που μεταδίδεται σήμερα στους νέους Έλληνες είναι ότι είναι ασήμαντοι.

Νομοτελειακά, οι σημερινοί νέοι θα παραλάβουν στο μέλλον και προοδευτικά τις τύχες της Ελλάδος. Οφείλουμε να υπολογίζουμε σοβαρά και με ειλικρινή σεβασμό τις τωρινές τους ανάγκες, τους προβληματισμούς τους και τις εμπειρίες τους. Χωρίς την απαλλαγή μας από τις προκαταλήψεις που συνοδεύουν την κενοδοξία και τις ψευδαισθήσεις της ηλικίας, είναι μάταιο να αναζητήσουμε την πρόοδο της Ελληνικής κοινωνίας. Είναι μάταιο και καταστροφικό επίσης να πιστεύουμε πως το οποιοδήποτε βήμα προς τα εμπρός μπορεί να γίνει χωρίς το ανοιχτό μυαλό που προϋποθέτει η τίμια επικοινωνία μεταξύ των γενεών.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ είναι προσηλωμένη στην επωφελή αξιοποίηση της ισχυρής δημιουργικότητας, των σημαντικών πνευματικών ικανοτήτων και της απροκατάληπτης πολιτικής οπτικής που μπορούν και οφείλουν να προσφέρουν οι νέοι στην αναγέννηση και την ισχυροποίηση του Έθνους μας. Προκειμένου να επιχειρήσει η Ελληνική κοινωνία να επιλύσει τα οξύτατα προβλήματά της, είναι απολύτως απαραίτητη η ενεργή και δίκαια συμμετοχή των νέων στην χάραξη και στην εκτέλεση μίας μακρόχρονης πανεθνικής στρατηγικής.

Η ανάπτυξη της επικοινωνίας μας με τους νέους μας στοχεύει στην ειλικρινή αλληλοκατανόηση, με πρότυπο την παραδοσιακή Ελληνική πρακτική της συνεργασίας, που αρχίζει από την οικογένεια και φτάνει έως την Εθνική συστράτευση που απαιτήθηκε κάθε φορά που το Έθνος μας κινδύνευσε με αφανισμό. Αυτή η ζωτική επικοινωνία οφείλει να διενεργηθεί εκτός κομματικών πλαισίων και ιδεολογιών και να στοχεύσει αποκλειστικά στην εξασφάλιση της ιστορικής Εθνικής μας συνέχειας.

Ελάτε μαζί μας να δημιουργήσουμε μαζί την Ελλάδα που σας αξίζει!

Share it on Facebook Share it on Twitter Share it on Google+